کتابخانه

پاورپوینت کارکردهای فضای مجازی در تحقق بیانیه گام دوم انقلاب

پاورپوینت کارکردهای فضای مجازی در تحقق بیانیه گام دوم انقلاب

فضای مجازی بیانیه گام دوم انقلاب – پاورپوینت کارکردهای فضای مجازی در تحقق بیانیه گام دوم انقلاب ppt

فضای مجازی به عنوان محیط و ابزار تحقق بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی نقش به سزایی در افق ۴۰ ساله دوم انقلاب و رسیدن به تمدن نوین اسلامی دارد. شناخت لایه های ارتباطی بیانیه گام دوم با فضای مجازی در سه لایه گفتمان سازی برای بیانیه ، کارکرد فضای مجازی در تحقق بیانیه و مولفه های قوی شدن در فضای مجازی منطبق بر بیانیه گام دوم موضوعات مورد بحث در این ارایه است.

دانلود پاورپوینت کارکردهای فضای مجازی در تحقق بیانیه گام دوم انقلاب ppt

 

فضای مجازی به عنوان محیط و ابزار تحقق بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی نقش به سزایی در افق ۴۰ ساله دوم انقلاب و رسیدن به تمدن نوین اسلامی دارد. شناخت لایه های ارتباطی بیانیه گام دوم با فضای مجازی در سه لایه گفتمان سازی برای بیانیه ، کارکرد فضای مجازی در تحقق بیانیه و مولفه های قوی شدن در فضای مجازی منطبق بر بیانیه گام دوم موضوعات مورد بحث در این ارایه است

 

 

دانلود بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی

https://farsi.khamenei.ir/message-content?id=41673

متن پیاده شده از ارائه این محتوا:

خیلی خب موضوع اصلی صحبت ما بیانیه ی گام دوم انقلابه و صحبت های رهبر معظم انقلاب که توی بیانیه ی گام دوم یک افقی رو برای ما ترسیم کرده خب ولی قبلش باید این موضوع رو بررسی کنیم که آیا رهبر معظم انقلاب دفعتا اومدن سراغ اینکه یه چیزی مثل بیانیه ی گام دوم رو بنویسن یا نه می شد از مجموع صحبت های رهبری از سال های قبل این افق رو ترسیم کرد و این دید رو نسبت به آینده پیدا کرد که نه یه خبری هست.بشارت های رهبر انقلاب برای آینده ی انقلاب بشارت های بسیار صریح و واضحی بوده نمونه های متعددش رو قطعا تو ذهن دارید و به خاطرتون هست. یکی دیگه از آخرین صحبت های رهبر معظم انقلاب قبل از صدور بیانیه در دیدار با مردم قم تو ۱۹ دی ماه ۱۳۹۶ بود.

https://farsi.khamenei.ir/speech-content?id=38675

حضرت آقا می فرماید بنده می دانم که خدای متعال اراده کرده است که این ملت را به متعالی ترین درجات برساند و بدانید که انشاالله ملت ایران به برکت اسلام به برکت نظام اسلامی بدون تردید به عالی ترین درجات یک ملت در حد و اندازه ی ملت ایران خواهد رسید و بدانید که توطئه ی دشمن،خرابکاری های دشمن،حمله ی دشمن،ضربه ی دشمن هیچ اثری نخواهد داشت و به معنای واقعی کلمه دشمن هیچ غلطی نتوانست بکند.

این بشارت صریح رهبر انقلابه که توی دیدار با مردم قم که در فضای گفتمان انقلاب اسلامی هم هست ارائه شده.

خب این صحبت های با مردم قم هم صحبت های دفعه اول رهبری نیست.حضرت آقا در دیدار با علمای اهل تسنن سوریه اگر خاطرتون باشه اونجا مستقیما بشارت دادن که شما به زودی در مسجد الاقصی نماز خواهید خوند یا اونجایی که رهبر معظم انقلاب میگه اسرائیل ۲۵ سال آینده رو نخواهد دید . و موضوعات مختلف همه ی این ها نشون میده که رهبری افق آینده ی این کشور و این سرزمین رو یه افق روشن می دونه. خب ولی دونستن این که ما یه افق روشن پیش رو داریم آیا به تنهایی کافیه؟آیا اینکه ما بدونیم خب آینده با ماست خداوند اراده فرموده ما به متعالی ترین درجات برسیم آیا باید بشینیم؟نه قطعا برنامه ریزی می خواد قطعا کار می خواد قطعا باید تلاش کرد برای رسیدن به اون افق. این مسیر این تلاش و مسیر این موفقیت این کارو حضرت آقا در قالب بیانیه ی گام دوم ارائه دادن به ملت خوب.

۲۲ بهمن ۱۳۹۷ بود که در جشن ۴۰ سالگی انقلاب اسلامی حضرت آقا خطاب به ملت ایران و به خصوص جوانان بیانیه ی گام دوم رو برای ۴۰ ساله ی دوم انقلاب ارائه دادن.

چندتا نکته تو ارائه ی این موضوع و ارائه ی این بیانیه وجود داشت.

اول از همه این بیانیه خارج از قواره های عادی حکومتی و حاکمیتی ارائه و ترسیم شد. می دونید که معمولا حضرت آقا وقتی که چیزی رو و کاری رو بخوان ارائه بدن در قالب سیاست های کلی نظام که این سیاست های کلی نظام از دل مجمع تشخیص مصلحت نظام بیرون میاد و یه سری کارهای این شکلی و قانونی روش انجام میشه و در نهایت منجر میشه به صدور یک سیاست کلی در یه حوزه ای و رهبری از این حیث اقدام می کنن به کارهایی که حالا در این حوزه انجام می دادن.ولی نکته ی جالب اینه که توی این بیانیه ما می بینیم که یه خرده نه این ساختار و این الگوی قبلی رعایت نشد و حضرت آقا مستقیما بیانیه رو خطاب به مردم صادر کردند یعنی خطاب اصلی بیانیه مردمه. و در خود بیانیه بارها و بارها اشاره شد به این موضوع که جوانان مخاطب اصلی بیانیه ان.و از جوانان خواستن که این کارو و این بیانیه رو پیگیری بکنن و دنبال بکنن برای تحققش.

خب این پس نشون میده اهمیت بیانیه و دو اهمیت رفتار و کارکرد گروه های مردمی برای تحقق بیانیه یعنی بیانیه در قالب یک ساختار اداری و یا حاکمیتی ابلاغ نشده و یک خطاب به ملته و ما باید یه کاری بکنیم که ملت و مردم برای تحقق بیانیه پای کار بیان و هر کدوم از ما در هر جایی و هر حوزه ای در هر جا که توانمندی داریم باید به این سمت بیایم.ولی خب ما می خوایم تو این صحبتامون راجب بحثی که الان خدمت شما داریم در خصوص بیانیه صحبت بکنیم و گام دوم انقلاب و فضای مجازی. رابطه ی بیانیه و فضای مجازی رو در موردش یکم می خوایم صحبت کنیم. سطوح ارتباط فضای مجازی با بیانیه ی گام دوم رو می تونیم در سه سطح در نظر بگیریم. سطح اول که سطح عام و گسترده ی استفاده از فضای مجازی برای تحقق بیانیه ی گام دومه سطح گفتمان سازی یا هر کدوم ازین سطوح رو در موردش صحبت کنیم. سطح دوم کارکرد فضای مجازی در تحقق بیانیه ست به هرحال در بیاینیه رهبر معظم انقلاب یه سری آؤمان هایی رو طراحی کردن یه سری افق هایی رو طراحی کردن یه سری سر فصل هایی رو گفتن که این ها باید محقق بشه.

پس فضای مجازی به تحقق این بیانیه قطعا ارتباط داره و می تونه موثر باشه برای شکل گیری در موفقیت دربیانیه.

در سطح سوم ما مولفه های قوی شدن در فضای مجازی منطبق بر بیانیه رو خواهیم داشت.دوستان دقت بکنن عزیزان بیانیه در سال ۲۰۱۷ میلادی داره صادر میشه.هزاره ای که به عنوان هزاره ی فناوری محسوب میشه هزاره ی دانش،هزاره ی اطلاعات،عصر هوشمندی.

این ها تعابیری ست که از سال های پیش رو متخصصین علوم فناوری میگن و ترسیم می کنن که افق پیش رو یه همچین افقیه.پس مشخصه اگر رهبر معظم انقلاب میان و بیانیه ای رو برای چهل سال آینده میدن این بیانیه نیاز داره که در ۴۰ سال آینده منطبق باشه بر فضای مجازی خب به هرحال محیط تحقق اصلی این بیانیه یه بخش مهمش فضای مجازیه اگر فضای مجازی رو از نگاه محیط اجرای بیانیه محیط تبیین بیانیه و محیط گفتمان سازی بیانیه بخوایم بهش نگاه کنیم یکی از اجزای مهم تحقق بیانیه ست.پس حتما ما باید به ارتباط فضای مجازی و بیانیه ی دوم توجه بسیار ویژه ای بکنیم که متاسفانه اون چیزی که من می بینم تو فضای رسانه ی کشور و در بین گفتمان نخبگان خیلی به این موضوع توجهی نشده.ینی ما نیومدیم رو این بحث بکنیم که خب ما یه بیانیه داریم رهبر معظم انقلاب دستور دادن ابلاغ کردن ما باید تلاش بکنیم بیانیه محقق بشه برای تحقق این بیانیه چه ابزارهایی در اختیار داریم؟یکیش فضای مجازیه.برای تحقق این بیانیه چه موانعی داریم؟یکیش فضای مجازیه.از فضای مجازی از نگاه ابزاری از نگاه فرصت و از نگاه تهدید با بیانیه ی گام دوم انقلاب کاملا وابسته ست.

بریم سراغ سطح اول گفتمان سازی.تعریف گفتمان چیه؟اول روی این موضوع بحث می کنیم. گفتمان ترجمه ی واژه ی discourse از زبان فرانسه ست به مفهوم گذر یا حرکت ازینجا به آنجا و تداعی کننده ی دیالیتیک عقل و سیستمه.

به طور کلی و مختصر اگر بخوایم گفتمان رو تعریف کنیم اینجوری میشه که اگر بتوان از مجموعه ی گفتارهای فرد یا گروهی رو برداشت خاصی کرد یا شخص یا گروه را با توجه به این گفتارها مشخص نمود می گویند گفتمان خاصی بر آن ها حاکم است.دوستان دیگه خودشون اشراف دارن دیگه مثلا تو فضای مجازی به شما میگن آقا اینا ارزشی هان.این ارزشی بودن ینی چی؟ینی گفتمان خاصی بر شما حاکمه.گفتمان امام رهبری گفتمان انقلاب اسلامی رو پیگیری می کنی به دنبال این آرمان ها میری میگن آقا اینا ارزشین.گفتمان حاکم بر شما مشخصه.به این گروه میگن این گروه اصلاح طلبه چون که یک گفتمان مشخصه این گروه اصولگراست این گروه مستقله این گروه اعتداله.همه ی این دسته بندی ها برای چیه؟ازین بابته که این ها یک گفتمانی بر این مجموعه افراد حاکمه یه سری اهداف خاصی دارن به یک رویکرد خاصی در اهداف سیاسی اقتصادی اعتقاد دارن همشون باهم به یک سمت و یک مجموعه گفتارهارو پیگیری و دنبال می کنن. این میشه تعریف گقتمان.

از یک منظر دیگه که میشل فوکو اونو مطرح کرده میگه که گفتمان نقطه ی تلاقی و محل گردهمایی قدرت و دانشه.ینی قواعد و قوانین علمی و هم چنین محدودیت های ایجاد شده از طرف حاکمیت معین می کنه که در مورد چه چیزهایی نمی توان وارد بحث شد و درباره ی چه چیزهایی می توان حرف زد.

نکته ی مهم توی تعریف میشل فوکو دوستان ارتباط بین قدرت ودانشه و گفتمان.ینی چی؟از دو منظر،قدرت و دانش می تواند گفتمان ایجاد کند.گفتمان می تواند باعث قدرت و دانش بشه.از هر دو منظر میشه اینو دید.پس گفتمان سازی برای موفقیت در یک کار بسیار مهمه.اگه ما بتونیم ارزیابی بکنیم که بیانیه ی گام دوم به صورت گفتمان ملی درومده یعنی اینکه مجموعه ی قدرت حاکم بر کشور و دانش موجود در کشور به دنبال چیه؟به دنبال تحقق این بیانیه.اگر می بینیم که بیانیه ی گام دوم به عنوان گفتمان غالب در بدنه ی نقطه ای و بدنه ی اجتماعی تبیین نشده ینی چی؟ینی قدرت و دانش کافی پشت گفتمان بیانیه ی گام دوم نیومده هنوز.و اینجا اون احساس مسئولیت و تکلیف شما اعضای نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی هست که باید تلاش بکنید با ایجاد این گفتمان قدرت و دانش هم پشت این موضوع بیارید یا منظر دیگه اینکه از قدرت و دانشتون استفاده بکنید برای اینکه بتوانید این گفتمان رو در کشور جا بندازید و جاری بکنید.

اما اهمیت گفتمان سازی و اصلا موضوع گفتمان سازی موضوعش که در نگاه رهبر انقلاب یه جایگاه ویژه ای داره.

من چندتا از نمونه های صحبت های رهبر معظم انقلاب رو اینجا براتون آوردم که به اهمیت گفتمان سازی در بیان اتفاقات پی ببرید.

ایشون تو دیدارشون با روحانیون و طلاب که در سال ۸۸ دقت بکنید به تاریخ صحبت ها ۲۲/۹/۱۳۸۸ هست ینی درفتنه ی سال ۸۸ و چند روز مانده به حماسه ی ۹ دی.نگاه کنید در مورد چی ایشون صحبت می کنن،ایشون می فرماین آرمان های انقلاب اسلامی و اهداف جهموری اسلامی تنها از راه تبدیل شدن به گفتمان محقق می شود.گفتمان سازی و آرمان ها و ارزش های جمهوری اسلامی به معنای تبدیل شدن آن ها به روح کلی اقشار مختلف جامعه و تبلور آن ها در شیوه ی زندگی و زیرساخت های اجتماعی و جریان یافتن آن در سراسر مویرگ های حیات اجتماعی ست.همانطور که هوا برای زنده ماندن انسان ها ضروری ست ایجاد گفتمان هم برای تداوم و تاثیرگذاری در جامعه ضروریست.ببینید حضرت آقا گفتمان سازی رو به هوا تشبیه می کنه برای یک جامعه ینی انقدر مهمه این گفتمان سازی و اینجا نقش شما و اهمیت کار شمارو نشون میده که با گفتمان سازی می تونید چه کارهای بزرگی انجام بدید.حضرت آقا ادامه میدن و میگن این گفتمان سازی برای چیست؟برای این است که اندیشه ی دینی معرفت دینی در مخاطب و در مردم رشد پیدا کند.اندیشه ی دینی که رشد کرد وقتی همراه با احساس مسئولیت و تعهد باشد عمل به وجود می آورد و همان چیزی می شود که پیغمبران دنبال آن بوده اند.

دوستان عزیز اگر می خواین بیانیه محقق بشه بیانیه با صحبت کردن محقق نمیشه.رسیدن به افقی که رهبر معظم انقلاب ترسیم کردن با صحبت محقق نمی شود با عمل محقق میشه با کار محقق میشه.این کار و عمل من و شما به تنهایی نمی تونه باشه باید جامعه به عمل برسه.حالا که جامعه به عمل رسید می خوایم جامعه رو به عمل و اقدام برسونیم باید گفتمان سازی کرده باشیم قبلش تو جامعه و این اهمیت گفتمان سازیه در نگاه رهبر معظم انقلاب.و حضرت آقا توی دیدارشون توی سال ۹۱ در جمعی از نخبگان اینجوری میگنلازمه ی تحقق الگوی اسلامی پیشرفت و رسوخ آن در میان نخبگان گفتمان سازی آن در جامعه است.رسوخ این الگو در فکر و جان نخبگان و سپس جوانان و آحاد مردم را منوط به گفتمان سازی دانسته اند و افزودند باید از طریق گفتمان سازی و بهره مندی از دیدگاه های نخبگان و صاحب نظران و با صبر و حوصله الگویی فاخر مستحکم و ارزشمند تدوین شود.دوستان دقت بفرمایید حضرت آقا تا کنون درباره ی چند مفهوم در کشور به طور کلان راه انداخته.یه مفهوم الگوی ایرانی اسلامی پیشرفته این یه مفهومه.باز در مورد این مفهوم حضرت آقا می فرمایند گفتمان سازی. در مورد مفهوم عدالت حضرت آقا می فرمایند گفتمان سازی.در حوزه ی علم و فناوری حضرت آقا باز تاکید می کنن رو گفتمان سازی.و در مورد بیانیه هم حضرت آقا باز تاکید دارن رو اینکه بیانیه باشه که در یکی از سخنرانی هایی که من دیدم از حضرت آقا ایشون به یکی از علما فرموده بودند که من تا الان در مورد هیچکدوم از سخنرانی ها و بیانیه هام و نوشته هام اصراری بر این نداشتم که حالا این گفتمان سازی بشه و تحقق پیدا بکنه بین مردم ترویج بشه ولی برای این بیانیه گام دوم خیلی زحمت کشیدم و برای این بیانیه باید تلاش بکنید که این بیانیه تبدیل به یک گفتمان در جامعه بشه.

باز رهبر معظم انقلاب تو سال ۱۳۹۲ تو بیاناتشون تو دیدار با اعضای مجلس خبرگان در خصوص اهمیت گفتمان سازی اینجوری میگن،هنگامی که از گفتمان سازی صحبت می گردد نگاه اندیشمندان از بخشنامه و ادبیات دستوری به اقناع فکری و فرایندی زمان بر و برنامه ریزی شده منعطف می شود.به عبارتی گفتمان سازی امری دستوری نیست و نیاز به طراحی فرایندی علمی با توجه به خصوصیات جامعه دارد. اول صحبت ها اشاره کردیم حضرت آقا بیانیه ی گام دوم رو به صورت بخشنامه و دستور نگفتن مستقیما به جامعه ابلاغ کردند به جوانان ابلاغ کردند. مورد خطاب قرار دادند یعنی چی؟ینی اینکه آقا من خودم می دونم با دستورالعمل بیانیه محقق نمیشه باید به اقناع فکری برسه جامعه یعنی اون گفتمان شکل بگیره تا این بیانیه محقق بشه ایشون ادامه میدن هنگامی که از پیوست گفتمان سازی در انجام فعالیت ها و برنامه های کلان اقتصادی و سیاسی صحبت می شود منظور شیوه های تبدیل برنامه به ادبیات حاکم بر زندگی تک تک نخبگان و مردم جامعه می باشد ایشون می فرمایند گفتمان ینی باور عمومی ینی آن چیزی که به صورت یک سخن مورد قبول عموم تلقی می شود. مردم به آن توجه داشته باشند این با گفتن حاصل نمی شود با تبیین تبیین لازم تبیین منطقی تبیین عادلانه و دور از زیاده روی های گوناگون حاصل می شود.با زبان صحیح با زبان علمی و منطقی و با زبان خوش بایستی این مطالب را منتقل کنیم.خب این پس از اهمیت گفتمان سازی از نگاه علمی از نظر رهبر معظم انقلاب.خب ما برای این گفتمان سازی با استفاده از فضای مجازی چه کارهایی می تونیم انجام بدیم؟حداقل چهارتا کار می تونیم انجام بدیم شما دوستان عزیز می تونید این چهار محور رو دنبال کنید یک تبیین همینی که الان می شینید دور هم دیگه و در مورد بیانیه ی گام دوم ابعادش رویکردهاش چگونگی تحققش و ابعاد مختلفش صحبت می کنیم ینی تبیین می کنیم.اول از همه بین خودمون بین بچه های بسیجی و بعد بریم منتقلشون کنیم به جامعه.تبیین باید بکنیم بیانیه رو اهمیت بیانیه رو باید به جامعه منتقل بکنیم این بیانیه چقدر مهمه. نکته ی دوم و کارکرد دوم فضای مجازی می تونه در جریان سازی باشه دیگه همه عزیزان به راحتی اشراف دارید دیگه.ما به راحتی میتونیم تو فضای مجازی جریان سازی بکنیم ینی فضای مجازی این ظرفیت را به ما می دهد که ما جریان سازی بکنیم.پس باید بشینیم فکر بکنیم ابعاد مختلف بیانیه رو احصا بکنیم و روی محور به محور جریان سازی بکنیم.ببینیم مثلا در حوزه ی عدالت مخاطب کیه بریم سراغ اون در اون گروه شروع بکنیم مخاطب سازی مخاطب جمع کردن و  جریان سازی این کار مهمیه. یکی از آسیب ها و تهدیداتی که در اینجا وجود داره اینه که ما جریان سازی رو معطوف بکنیم به جریان سازی خود بیانیه ینی ما فقط بیایم اسم بیانیه رو هی تکرار بکنیم از نظر من این کار صحیحی نیست حداقل اینه که کار اثر بخشی نخواهد بود ینی ما قرار نیستش که به همه ی مردم هی بگیم بیانیه چیه بیانیه چیه. باید بیایم جریان سازی بکنیم در گروه های خاص در گروه های حداکثر در بین دانشمندان بین نخبگان در بین اهل علم این جریان رو ما بتونیم به وجود بیاریم اونم تو محورهای مشخص و تخصصی که میشه جریان سازی هدفمند و هوشمند و می تونه کارایی و اثربخشی داشته باشه.کارکرد بعدی می تونه مطالبه گری باشه به هرحال ما اگر که بتونیم گفتمان سازی بکنیم جریان سازی بکنیم می تونیم به مرحله ی مطالبه گری برسیم رئیس جمهوری که می خواد بیاد رئیس جمهور آینده بشه برنامه هاش هم راستای با بیانیه ی گام دوم هست یا نه شما می تونید مطالبه گری کنید نماینده ی مجلسی که می خواد نماینده ی مجلس بشه آیا برنامه هایی رو که ارائه میده منطبق بر بیانیه گام دوم هست یا نه؟ بریم بخوایم از مسئولین از وزرا از صاحبان امکانات از دانشگاه ها دانمشندا دستگاه های اجرایی چه میدونم از هرجایی که ممکنه بریم ازش بخوایم سه سال از ابلاغ بیانیه گذشته تا الان برای تحقق بیانیه چیکار کردید؟این میشه مطالبه گری و در گام آخر در رویکرود آخر ما می تونیم به ترویج برسیم و فضای مجازی رو استفاده بکنیم برای ترویج گفتمان بیانیه ی گام دوم انقلاب.خب ولی ظرفیت هایی هم داره اون کارکردهاشون. حالا چه ظرفیت هایی فضای مجازی به ما میده؟ من خیلی رو این بحث نمی ایستم چون دوستان دیگه خودتون در این زمینه ها متخصصین حوزه ی تولید محتوا من متاسفانه وقتی که تو فضای مجازی جست و جو می کنم خیلی ما محتوای متنوعی در رابطه با بیانیه ی گام دوم نداریم من واقعا خواهش می کنم از دوستان در نصرا از ظرفیت های خودشون در تولید محتوا حول و حوش بیانیه استفاده بکنن ما واقعا نباید به این بیانیه بی توجه باشیم تولید محتوا فقط این نیست که خود بیانیه رو تکرار بکنیم بیانیه رو بازش بکنید ابعاد مختلف داره لایه های مختلف داره و این رو باید بیایم تهیه بکنیم برای بخش و بخشش کلیپ بسازیم عکس نوشته تولید کنیم متن تولید کنیم سخنرانی،مصاحبه و اصلا بریم سراغ هر کدوم از مراحل بعدی . بتونیم تبدیلش کنیم به فیلم به سریال به کتاب و انواع و اقسام محتواهایی که هست. یه بازنگری اساسی ما باید همین اول کار در مدل هامون برای تولید محتوا در رابطه با بیانیه داشته باشیم. بیایم خودمون رو نقد بکنیم بیایم خودمون رو ارزیابی بکنیم که این دو سالی که از بیانیه گذشته و از ابلاغ بیانیه گذشته ما در مورد اون بیاینیه چه محتواهایی تولید کریدم و آیا این محتواهایی که ما تولید کردیم تونسته در مسیر گفتمان سازی در مطالبه گری در مسیر ترویج و جریان سازی از این مطالب استفاده شد در این مسیر؟حوزه ی اشتراک محتوا ازش عبور می کنم چون همه ی دوستان در جریان کانال ها وگروه ها و همه رو خودتون می شناسین توی شبکه های مجازی و آموزش که اینا ظرفیت های فضای مجازیست که اینا می تونه کمک کنه و کارکردهای مارو محقق کنه.خب از لایه ی گفتمان که عبور بکنیم می رسیم به لایه ی کارکرد فضای مجازی برای تحقق بیانیه.بیانیه ی گام دوم رو دیگه حتما دوستان بهش اشراف دارن یه مقدمه ای داره یه بدنه ای داره و در نهایت یه نقشه ی راهی رو رهبر معظم انقلاب در این بیانیه ترسیم می کنن و این نقشه راه در هفت محوره. علم و پژوهش،معنویت و اخلاق،اقتصاد قوی،عدالت و مبارزه با فساد،استقلال و آزادی، عزت ملی، روابط خارجی، مرزبندی با دشمن و سبک زندگی اسلامی این هفت محوریست که حضرت آقا به عنوان نقشه راه آینده در بیانیه ی گام دوم ترسیم کرده. حالا ما می خوایم ببینیم که فضای مجازی برای تحقق این  محورها چه کمکی می تونه بکنه؟ینی ما در هر محور و هر بند از فضای مجازی می تونیم چه کمک هایی بگیریم؟و چه نقشی می تونیم در فضای مجازی ایفا بکنیم؟مواردی که اینجا میگم خدمتتون این چیزاییست که به عقل من رسیده متناسب با دانش و تخصص من بوده قطعا  موارد متعدد و بیشتری میشه به این ها اضافه کرد. این ها یکی از همون محورهاییست که شما می تونید در حوزه ی گفتمان سازی و تولید محتوا روش بحث بکنید.

جلسات نخبگی بذارید اصلا اساتیدتون رو دعوت کنید محور بذارید آقا فقط بیانیه ی گام دوم علم و پژوهش فضای مجازی.ما برا تحقق بیانیه در حوزه ی علم و پژوهش در فضای مجازی چه کاری باید بکنیم؟ هر کدوم ازین محورها به نظر من جای بحث مستقل داره فقط اینکه ما کارکرد فضای مجازی رو در تحقق هر کدوم ازین بندهای بیانیه ی گام دوم به طور مجزا بیایم در موردش صحبت بکنیم و ببینیم که حالا این باید چجوری باشه ما باید گفتمان سازی بکینم دیگه.این یکی از راه های گفتمان سازی همینه که ما بند به بند بیایم و این موضوعات رو بررسی کنیمپس حالا چیزهایی که من اینجا خدمتتون ارائه میدم اون چیزیست که به ذهن من رسیده در حوزه ی علم و پژوهش قطعا تولید محتوا یکی از کارهای اساسیست.ینی چی تولید محتوا؟ینی که به هرحال مقالات علمی مقالات کتاب پژوهش و گزارش های علمی خب باید در این حوزه ما بتونیم تدوین کنیم از فضای مجازی این هارو منتشر کنیم و در این حوزه نقش آفرینی کنیم و اتفاقا فضای مجازی و اینترنت یکی از ابزارهای بسیار موثر ما برای حوزه ی تولید علمه. تولید علم در حوزه ی پژوهش. نقش آفرینی در فناروری های نوین اول صحبت ها به این اشاره کردیم که بیانیه در اصل هوشمندی صادر شده ینی اون چهل سال آینده که برای ما ترسیم شده چهل سال هوشمندهچهل سالیست که جوامع بشری به سمت هوشمندی دارن حرکت می کنن به سمت توسعه ی فناوری های جدید مثل واقعیت مجازی دیتا ماینی و حوزه های این شکلی مثل واقعیت اشیا کلیپتو کارنسی ها بلاک چین یادگیری ماشین و این ها همه مولفه هاییست که ما باید برای تحقق این بیانیه بریم سراغشون.ینی ما باید نقش آفرینی کنیم در این فناوری ها و من خواهش می کنم از شما عزیزان که موضوع دانش و توسعه ی سواد علمی بچه های بسیجی نگاه ویژه ای داشته باشید.دوستان عزیز عزیزان هوشمند بخشی از سعادت های بسیج از نظر من باید معطوف بشه به قبول شدن بچه های حزب اللهی و بچه های بسیجی ما در دانشگاه های سراسری کشور.من خواهش می کنم از مسئولینی که صدای منو می شنون بیان همون طور که در گزارش ها و کارکردهاتون تعداد کانال گروه تعدادی محتوا رو از گروه ها می خواین بیان یک شاخصی تعریف کنن که هر پایگاه بسیج در هر کنکور سراسری چند نفر تونست به دانشگاه های ملی بفرسته اینو بیاید شاخص براش بذارید اینو مطالبه بکنید.چندتا بسیجی رو ما تو بچه های بسیجمون ببریم تو جشنواره ی خوارزمی؟سراغ این ها نریم نمی تونیم به تحقق بیانیه برسیم. سیستم ما باید شهید شهریاری رو دوباره پرورش بده.ما اون سیستممون و دستگاه تربیت انسانی ما باید بتونه تو خودش مجددا شهید فخیم زاده رو بازتولید بکنه.باید بتونه احمد روشن باز تولید بکنه واین همش توی حوزه ی اینه که شما در حوزه ی علم و پژوهش بتونید مجموعه افرادی رو که در اختیار دارید و باهاشون کار می کنید بتونید این افراد رو هدایت بکنید به سمت دانشگاه های ملی برن و اینجا در حوزه های تخصصی به علم و دانش برسن و برای تحقق بیانیه قطعا یکی از مهمترین کارهاست.در محور معنویت و اخلاق حوزه های بسیجی و گروه های بسیجی بسیار موثرند ما یکی از چالش های مهممون در حوزه ی معنویت و اخلاق ناسالمی فضای مجازیه.یک دغدغه ی مشترک بین ما و شما.مشارکت شما و فعالیت شما در سالم سازی فضای مجازی یه کار بسیار مهم و ارزشمنده. در آموزش استفاده از فضای مجازی برای افزایش معنویت و آموزش این ها به مردم و جامعه که در نهایت تبدیل میشه به فرهنگ سازی و گفتمان سازی در حوزه ی اقتصاد. کسب و کارهای نو پدید کسب و کارهای اینترنتی،توسعه ی عدالت الکترونیک،مبارزه با قاچاق کالا این ها در بستر فضای مجازی امکان پذیره.ما باید به این سمت بریم که بچه های حزب اللهی ما بتونن در کسب و کارهای جدید خودنمایی بکنن. شما باید دنبال این حوزه برید شما باید حوزه ی کسب و کارهای اینترنتی رو تسخیر بکنید شما باید به این نقطه برید بتونید از حوزه های دانش بنیان ورود پیدا بکنید و حوزه های کسب و کارهای اینترنتی و ظرفیت این کسب و کارها استفاده بکنید و خودتون کسب و کار اینترنتی جدید بر مبنای اخلاق و منش اسلامی رو تولید بکنید. منطبق بر اخلاقی که قبول دارید چرا ما باید همیشه دنبال این باشیم که یه نفر یه سرویسی رو به وجود بیاره و ما بدو بدو بریم توی اون سرویس و بعد داد و فریاد کنیم که این سرویسه با حوزه ی فلان اخلاق در تضاده با حوزه ی فلان اخلاق در خانواده در تضاده.ما می توانیم با استفاده از مدیریت فضای مجازی هم به تقویت اخلاق و معنویت به علم برسیم و هم در نهایت به اقتصاد قوی کشورمون کمک بکنیم همه ی دوستان می دونید که الان حوزه های فضای مجازی مثل تولید انیمیشن مثل راه اندازی کسب و کارها تولید برنامه های کاربردی در حوزه های مختلف اقتصاد بسیار قوی و بزرگی در کل دنیا داره و شما می تونید با حضور و فعالیت تو این حوزه به قوی شدن اقتصاد کشور و تحقق بیانیه ی گام دوم کمک بکنید موضوع مطالبه گری تحقق عدالت الکترونیک،هوشمندی دولت و اصل مبارزه با کالای قاچاق که می تونید باز در فضای مجازی به بقیه ی دستگاه های مسئول کمک بکنید می تونه به قوی شدن اقتصاد منتهی بشه. در محور عدالت و مبارزه با فساد مطالبه گری،دیده بانی انقلاب چشم بیدار و بینایی باشه که آرمان های حضرت امام و آرمان های رهبری رو پایش می کنه و مدام این هارو بسنجه دیده بانی کنه مراقبت کنه مطالبه گری کنه.موضوع عدالت خواهی رو باید جدی گرفت. بحث مبارزه با فساد و رانت خواری این فضای مجازی به راحتی داره کمک  می کنه برای اینکه بتونه این اتفاقا بیفته و می تونه به تحقق محور عدالت و مبارزه با فساد منتهی بشه. حتی مطالبه گری در توسعه ی دولت الکترونیک خدمات الکترونیک می تونه باز به چی منتهی بشه؟به عدالت و مبارزه با فساد. ینی هر چقدر ما بتونیم بیشتر از خدمات الکترونیک استفاده کنیم و اون هارو توسعه بدیم به همین ترتیب می تونیم در توسعه ی عدالت و مبارزه با فساد موفق عمل کنیم و به تحقق بیانیه برسیم. موضوع بعدی و محور بعدی استقلال آزادیه. دوستان عزیز یکی از مهم ترین ارکان استقلال و آزادی کشور شبکه ی ملی اطلاعاته با تعریف کاملش. شبکه ی ملی اطلاعاته با تعریف کاملش. درلایه ی زیرساخت لایه ی خدمات لایه ی کاربرد لایه ی محتوا و کاربری این چهار لایه ای که برای شبکه ی ملی اطلاعات طراحی شده،لایه ی زیرساخت لایه ی خدمات لایه ی محتوا و لایه ی کاربری این چهار لایه برای شبکه ی ملی اطلاعات باید به صورت  کامل و همزمان محقق بشه.ما الان در حوزه ی زیرساخت یه بخش خیلی زیادیش رو محقق کردیم ولی درحوزه ی کاربرد و خدمات نه . ما خیلی از خدمات پایمون مثل موتورهای جست و جو مثل شبکه های اجتماعی مثل سرویس های ایمیل و در خیلی دیگر از حوزه ها ما هنوز به استقلال نرسیدیم و نمی تونیم روی پای خودمون وایسیم. و این قطعا شبکه ی ملی اطلاعات و تحقق شبکه ی ملی اطلاعات یکی از مهم ترین پایه های استقلال و آزادی کشور در فضای مجازیه و موضوع بعدی بحث چی؟بحث حکمرانیه. اینکه ما قوانین و مقرراتی رو باید داشته باشیم که حکمرانی ما بر فضای مجازی و تسلط ما بر فضای مجازی رو تثبیت بکنهو محور بعدیش ایجاد مسئولیت در فضای مجازیه که می توناد به استقلال و آزادی کمک بکنه. موضوع عزت ملی روابط خارجی و مرزبندی با دشمن دوستان عزیز از جمله من دیگه اون چیزی که من برداشت کرد از نوع فعالیت هایی که ما در فضای مجازی داریم انجام میدیم ما معطوفیم به کاربرهای خودمون ینی ما تمام تلاش و کاری که انجام میدیم یا عمده تلاش و انرژی ای که داریم صرف می کنیم برای اینکه محتوا متناسب با کاربر ایرانی تولید بکنیم. امروز انقلاب اسلامی از مرزهای جمهوری اسلامی عبور کرده و امروز ما در حوزه ی مقاومت در حوزه ی فرهاگ ایران باید نقش آفرینی کنیم. برید دوستان بررسی بکنید چندتا مثلا برنامه و حتی برنامه های مذهبی ادعیه دعا صحبت های رهبر معظم انقلاب یا کلیپ هایی که مربوط به حضرت امام میشه چقدر از اینارو ما تونستیم به زبان های عربی و ترکی برای مردم تاجیکستان برای مردم افغانستان برای مردم مسلمان و شیعیان پاکستان و هند چقدر واقعا اینارو مخاطب قرار دادیم؟ من فکر می کنم یکی از نقطه ضعف های جریان انقلابی در تولید محتوا در فضای مجازی و رویکردش و مواجهش با فضای مجازی اینه که خودشو محصور در داخل ایران می بینه امروز شما در حوزه ی جهانی باید صحبت بکنید رهبر معظم انقلاب گفتن امروز دوران پس از افول آمریکا شروع شده ایشون صراحتا در صحبت هایی که با فرماندهان نیروی هوایی همین دو روز پیش داشتن صراحتا این موضوع رو گفتن که دوران افول آمریکا شروع شده و ما در دوران پس از افول آمریکاییم. پس ما باید گفتمان جدیدی رو در دنیا شروع بکنیم که این گفتمان بتونه جای خودشو باز بکنه و این باعث عزت ملی ما و مرزبندی ما با دشمن میشه و این از حوزه هاییست که باید ورود بکنیم.محور آخر سبک زندگی اسلامیه. در سبک زندگی اسلامی که حضرت آقا در بیانیه بهشون نپرداختن به خاطر اهمیت موضوع باید ببینیم که فرهنگ سازی و مبارزه با آثار و تبعات منفی فضای مجازی یکی از رسالت های بزرگ شماست. اینه که اسم مجموعتونو گذاشتیم نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی قطعا انتخاب درست و به جاییه و شما بادی در این راستا شروع به کار بکنید چرا که نهضت سواد رسانه ای منطبق بر آرمان های ما و رهبری یکی از مولفه های سبک زندگی در نیازمندی های سبک زندگی ایرانی اسلامیه که باید بهش توجه کنیم.بیایم سراغ بخش آخر صحبت هامون انشاالله سعی می کنیم تا همون موقع تا یک و نیم مدت زمان یک ساعتی که مقرر شده صحبت هامون رو جمع بکنیم. که دیگه دوستانم خیلی خسته نکنیم برای قدرتمندی در فضای مجازی شاید بشه چند بعد در نظر گرفت اینا والا نظرات منه ممکنه صاحب نظران یا متخصصین دیگه نظرات دیگه ای داشته باشن ابعاد دیگه ای رو برای این موضوع پیشنهاد بدن ولی خب حالا از نظر من حقیر فکر می کنم که اگر ما بخوایم در فضای مجازی قدرتمند بشیم به پنج بعد حداقل باید توجه بکنیم من قبل ازینکه به تشریح این ابعاد بپردازم یه بار دیگه یه مرور از اول بکنم که از کجا به کجا رسیدیم ما اول از بیانیه صحبت کردیم و اهمیت بیانیه رو باهم بررسی کردیم گفتیم که فضای مجازی یکی از اصلی ترین محیط هاییست که بیانیه باید توش تحقق پیدا بکنه چون به هرحال فضای مجازی بخش دوم از زندگی ما شده و دیگه از زندگی واقعی جدا نیست خب پس ما از فضای مجازی برای تحقق بیانیه و ارتباط بیانیه با فضای مجازی صحبت کردیم و این اهمیتشو بررسی کردیم بعد رسیدیم به اینکه حالا ما برای تحقق بیانیه به گفتمان سازی نیاز داریم فضای مجازی  یک سری کارکردهایی داره و یه سری ظرفیت هایی داره که  می تونه این گفتمان سازی رو شکل بده بعد رسیدیم به اینکه فضای مجازی می تواند در تحقق اون هفت محوری که رهبر معظم انقلاب در بیانیه گفتن موثر باشه در تولید علم در تولید در پژوهش و علم در نوآوری در سبک زندگی در عدالت،استقلال،اقتصاد در این محورها فضای مجازی موثر بوده پس اگر ما در فضای مجازی قدرتمند بشیم می تونیم از فضای مجازی در تحقق بیاینیه استفاده بکنیم ینی اینا هر دو لازم و ملزوم هم دیگه هستند. اینطور نیست که ما بتونیم بیانیه رو محقق کرده باشیم ولی در فضای مجازی ضعیف باشیم نه امکان پذیر نیست. اینطور نیست که ما در فضای مجازی وابسته باشیم استقلال نداشته باشیم بگیم ما می خوایم بیانیه ی گام دوم رو محقق کنیم امکان نداره. شما در عصر هوشمندی دارید این بیانیه رو محقق می کنید پس حتما فضای مجازی جز ارکانشه حتما اگر ما در فضای مجازی قوی باشیم می توانیم بیانیه رو محقق کنیم خب اگر ما بخوایم اعمال قدرت در فضای مجازی کنیم حداقل باید ۵ بعد رو در نظر بگیریم بعد اول چیه؟قدرت برقراری ارتباط پایدار در هر شرایطی.ینی چی؟ شما وقتی که میگین برای حوزه ی حکمرانی برای حوزه ی تحقق عدالت حوزه ی اقتصاد کسب و کار تولید کن علم وفناوری فرهنگ سازی رو بیار روی فضای مجازی خب فضای مجازی در هر شرایطی نتونی ارتباط پایدار رو داشته باشی خب دشمن میاد بر علیه شما یه حمله ی سایبری می کنه کل سرورهای شما رو می خوابونه دشمن میاد به شما سرویس نمیده قطع می کنه. شما ارتباطتون رو با فضای مجازی از دست میدید اومدید خدمات دولتی الکترونیک توسعه دادید کسب و کارهای اینترنتی رو توسعه دادید یه دفعه اینترنتتون قطع میشه خدمات میزبانی بهتون نمیدن.نمی تونید خدمات رو پایدار نگهدارید پس بعد اصلی و پایه ی این کار چیه؟اینه که شما در فضای مجازی قدرت برقراری ارتباط پایدار در هر شرایطی رو داشته باشید اگر دشمن مارو تحریم کرد نباید اینترنتمون بخوابه. ما باید انقدر در ابعاد مختلف پایدار باشیم دوم قدرت صیانت از افکار عمومیه. دوستان خودتون اشراف دارید اینکه دشمن در لایه های جنگ شناختی و جنگ کاربردی جنگ شناختی و جنگ نرم مارو تحت فشار قرار داده یکی از واقعیت هاست که همتون بهش اشراف دارید پس ما در فضای مجازی باید قدرت صیانت از افکار عمومیمون رو داشته باشیم و این یه بخشش اینه که ما شبکه ی ملی اطلاعات داشته باشیم شبکه ی بومی داشته باشیم تولید محتوای مناسب داشته باشیم و اینکه بتونیم این محتوا رو به طور پایدار در اختیار مردم قرار بدیم. قدرت تامین نیازهای خدماتی قدرت اعمال قوانین داخلی ما باید این قدرت رو داشته باشیم که اگر میگیم که این محتوا نباید تو فضای مجازی باشه نباید باشه ما باید این قدرت رو داشته باشیم که دشمن نتونه ارادشو به ما تحمیل کنه عکس سردار سلیمانی رو بر نداره تو اینستاگرام پاک کنه ما قدرت تحمیل اراده رو باید از دشمن داشته باشیم ما باید بتونیم کاری کنیم که دشمن توی فضای مجازی گیر کنه و این قدرت تحمیل ارادست که می تونه با شبکه سازی با گسترش محتوا و کارهای دانشی و فناوری محقق بشه ولی برای قدرتمند شدن در فضای مجازی به نظر من ما شش گام رو باید طی بکنیم گام اول پیاده سازی هرچه زودتر شبکه ی ملی اطلاعات با نگاه حداکثری به عامه منطبق بر مدل معماری که شبکه ی مرکز ملی فضای مجازی و شورای عالی فضای مجازی ابلاغ کرده تسریع در پیاده سازی شبکه ی ملی اطلاعات قطعا گام اوله برای این کار.دوم بازطراحی و اجرای سریع مدل حکومت داری مجازی و تو سعه ی خدمات مبتنی بر فضای مجازی که یکی دیگه از گام هاست ما نمی تونیم به توسعه ی عدالت،شفافیت،فرهنگ سازی برسیم ولی با روش های پنجاه سال پیش! ما نمی تونیم بیانیه ی گام دوممون رو محقق کنیم به تمدن سازی اسلامی برسیم با روش های چهل سال پیش غیر ممکنه. ما نمی تونیم با مدل حکومت داری سال شصت در سال ۱۴۰۴ حکمرانی کنیم غیر ممکنه. باید این بازطراحی و اجرای سریع حکومت داری مجازی رو ما پیگیر بشیم مطالبه گری کنیم باید از دولت آینده اینو بخوایم که آقا شما برای تحقق بیانیه ی گام دوم برای استقلال در فضای مجازی چه برنامه ای خواهید داشت. این جزو مطالبه گری های ما باید باشه. تقویت تاب آوری فرهنگ کاربران و تاب آوری زیر ساختی فضای مجازی دوستان عزیز دوستانی که حوزه ی سواد رسانه ای تخصصشونه شما دیدید که دشمن بارها و بارها با فضا سازی رسانه ای تونسته افکار عمومی جامعه ی ما رو تحت تاثیر قرار بده. دوگانه ی بین واکسن بخرید و واکسن نخرید رو دیدید تو همین روزهای اخیر جریانی که در سفر رئیس مجلس توی روسیه شکل گرفت جریان خرید واکسن روسی رو دیدید. اختشاشات سال ۹۸ رو دیدید سال ۹۶ رو دیدید شما به چشم دیدید که تو سال ۸۸ فضای مجازی چه کار کرد پس یکی دیگه از گام ها برای قوی شدن در فضای مجازی تقویت تاب آوری فرهنگی کاربران و تاب آوری زیرساختی فضای مجازیه کشور گام چهارم تقویت قدرت محتوا سازی ست و انتشار محتوا در فضای مجازی در چهارچوب سبک زندگی ایرانی_ اسلامی.

گام پنجم تقویت نفوذ محتوا و خدمات توسعه داده شده در پایه ی فرهنگ و اصول ایرانی_اسلامی و جذب کاربران از حوزه ی فرهنگ نوروز حوزه ی فرهنگ شیعه و حوزه ی فرهنگ جهان اسلامی. ما اگر می خوایم قوی باشیم باید گفتمان و تفکرمون،تفکر و گفتمان جهانی باشه ما متناسب با ظرفیت کشورمون و ظرفیت فرهنگیمون در سه بعد الان موفقیت می تونیم داشته باشیم و می تونیم نقش آفرینی کنیم بعد اول چیه؟بعد اول و حوزه ی اولش حوزه ی فرهنگ نوروزه به هرحال در حوزه ی تمدنی ایران یه حوزه ی تمدنی بسیار بزرگی بوده.حوزه ی فرهنگ و تمدن شیعه ما ام القرای جهان شیعه و جهان اسلامیم و باید به این حوزه توجه بکنیم. من خاطرم هست چچند سال پیش که اربعین مشرف شده بودم با یکی از شیعیان ترکیه که صحبت می کردیم به شدت در این حوزه ابراز نگرانی و گله می کرد که می گفت شما تو ایران اصلا به فکر ماها نیستید من هیچ ابزار و امکانی برای استفاده از محتوای اسلامی و شیعی ندارم شما هیچ برنامه و اپلیکیشنی برای ما نساختید و در حوزه ی فرهنگ جهان اسلام شما بالاخره حرف برای گفتن داریم باید تو این حوزه به تقویت قدرت نفوذمون برسیم ما باید کاری بکنیم که اپلیکیشن های ما اپلیکیشن های مرجع در جهان اسلام بشن ما باید کاری بکنیم که خدمات بومی ما خدمات مورد قبول جهان اسلام واقع بشه حداقلش. و در گام ششم تقویت قدرت تاثیرگذاری بین المللی تولیدات محتوایی و خدماتی کشور در فضای مجازی بر پایه ی الگوی جهانی مبتنی بر عدالت و و برابری اسلامی.

دوستان عزیز انتخابات آمریکا نشون داد که تئوری های غربی ناکارامد شده و مردم دنیا به راحتی و به عین دیدن که این اجماع لیبرالیسم در حال فرو ریختنه و الان دنیا تشنه ی ارائه ی گفتمان جدید و الگوی جهانی جدیده و این الگو و گفتمان رو ما داریم و باید بتونیم منطبق  بر نیاز مردم جهان و کاربران جهانی بر این فضای یکپارچه ی فضای مجازی استفاده کنیم و گفتمان خودمون رو به دنیا برسونیم و انشاالله بتونیم حوزه ی تاثیرگذاری خودمون رو و اون آرمانی که رهبر معظم انقلاب که در بیانیه فرمودن که وقتی تمدن اسلامی و مقدمه سازی برای ولایت عظماست رو بتونیم انشاالله با تلاش شما عزیزان محقق کنیم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا