کتاب

کتاب « در سایه اکثریت خاموش»

📚کتاب «در سایه اکثریت خاموش»
✍️تالیف ژان بودریار نظریه‌پرداز پست مدرن فرانسوی

 

در سایۀ اکثریت های خاموش

📚جامعه مدرن، جامعه #اکثریت_خاموش است و در آن هرگونه گفت وگو و کنش ارتباطی به وسیله شکل گیری توده (mass) با شکست روبه رو می شود که محصول نهایی چنین جامعه ای توده های بی شکلی است که در مکان های ساکت، دور از هم، ناپایدار و متمایز، به حرکت های کاتوره ای خود می پردازند و در نتیجه برخوردهای اتفاقی به یکدیگر در مسیری دیگر حرکت می کنند، بی آن که از مقصد خود اطلاعی داشته باشند یا در انتخاب نوع مسیر دخالتی داشته باشند.

📚دنیای مدرن با رشد روزافزون وسایل ارتباطی الکترونیک شتاب بالایی در مسیر آشفتگی و تکثر بیشتر معنایی به خود گرفت و محتوای ارتباطی را در حد بالایی تغییر داد. مفهوم فضای سایبر که توسط نوربرت وینر (Norbert Wiener) بنیان نهاده شد امروزه با تمام آنچه از ارتباطات در دنیای مدرن و هویت تکه تکه سوژه مدرن ارائه می شود، انطباق کامل دارد. #فضای_سایبر را شاید به جرأت بتوان #ازهم_گسیخته‌ترین و #متکثرترین فضای ممکن نامید. این فضا، کاملاً مرکز گریز، بدون مرز و فاقد نقطه ثقل و اتکاست.

📚حرکت از یک پنجره به پنجره دیگر در فضای اینترنت، یادآور لغزش های مکرر و بی انتهای دریدایی از دالی به دالی دیگر است. در عین حال نشانه هایی مانند، گفت وگوی اینترنتی(chat) یک شخص با چند کلمه شناسایی(ID) مختلف در فضاهای بسته و در مقابل صفحه نورانی مونیتور از شکل گیری آئین ها ( rituals) و شکل های مختلف زندگی در بافت های جدیدی حکایت می کند که در آن تکثر در اشکال مختلف، امکان ایجاد هر گونه معنای کامل و متصلب را غیرممکن می کند. در این فضا امکان تعریف مفاهیم به شکل مقطوع و مشخص از بین می رود؛ مفهوم #هویت نیز از این قاعده مستثنی نیست.

📚زمانی ژاک دریدا در مقابل سرگردانی مطلق و بی معنایی دنیای مدرن، راه حل نهایی را یکسانی گفتمانی می دانست. حال سؤالی که پیش می آید این است که؛ آیا می توان چنین راه حلی برای سایبر متصور شد؟

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا