اخبار

چند نکته درباره اخبار جعلی

#اینستاگرام در اقدام علیه انتشار اخبار جعلی، قابلیت تازه‌ای عرضه کرده است.  اینستاگرام حالا با استفاده از بررسی‌کنندگان حقیقت موسوم به فکت چکرها (Fact Checker) پست‌های دارای اطلاعات غلط یا نیمه غلط را شناسایی کرده و هشدار می‌دهد تا کاربران بدانند عکس، کپشن یا محتوا جعلی است. علت این اقدام نیز جلوگیری از اتفاقات انتخابات ۲۰۱۶ ریاست جمهوری آمریکا در نتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰  آمریکا است.

 

اخبار جعلی می توانند سیاه را سفید نشان دهند و ما بدون اینکه حواسمان باشد آنها را باور کنیم. در بررسی یک پژوهش درباره دلایل پذیرش اخبار جعلی از سوی مخاطبان می‌توان چند دلیل را به‌سادگی شناخت: ناهماهنگی در شناخت، اثر پس زدن و وحدت گروهی و اجتماعی. بصری سازی داده‌ها، ارسال هماهنگ، و البته تکرار پیام‌ها، بهره‌گیری از عکس‌های دستکاری‌شده، استفاده از تیترهای عجیب و هیجان‌انگیز و… این فرآیند را تسریع و این تأثیر را بیشتر می‌کنند.

 

باید بدانیم آسمان‌خراش اخبار جعلی بر پایه اطلاعات جعلی استوار است. اطلاعات جعلی دودسته‌اند، یکی «اطلاعات غلط» و دیگری «اطلاعات گمراه‌کننده». تشخیص و تمییز این دو و اساسا اطلاعات جعلی نیازمند داشتن توانایی تجزیه و تحلیل و مجهز بودن به مهارت‌های تفکر انتقادی است. یادمان باشد مخاطبی که سواد رسانه‌ای دارد بلای جان رسانه است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا