این ارائه دارای ۹۰ اسلاید به روز جنگ نرم متناسب با انتخابات ۱۴۰۰ و فعالیت رسانه ای دشمنان در این حوزه است و به وظایف افسران جنگ نرم از دیدگاه رهبر معظم انقلاب پرداخته شده است. این ارائه مناسب مربیان سواد رسانه، دانشجویان و فعالین رسانه ای است.
مقدمه
دنیای امروز در پیچ مهم سرنوشت قرار گرفته و هندسه قدرت جهانی شکل نوینی به خود می گیرد . مولفه های قدرت کشورها در حال تغییر است و در این فرایند فناوری اطلاعا ت و ارتباطات نقش های پیچیده تر و مهم تری را به عهده می گیرد . تغییر راهبرد مقابله قدرت های سنتی با قدرت های نو ظهور، از تقابل سخت به تقابل نرم موجب شده عرصه سایبری میدان مهمی برای این برخورد باشد . جمهوری اسلامی ایران بعنوان یکی از قدرت های نو ظهور دنیا که می بایست بر اساس سند چشم انداز ۲۰ ساله جایگاه اول در منطقه را کسب نماید نیز از این قائده مستثنی نیست بخصوص که قدرت یافتن ایران دامنه قدرت های فرامنطقه ای را در منطقه مهم جنوب غرب آسیا کاهش خواهد داد بر این اساس دشمنان که از تقابل سخت سودی نبرده اند تقابل و جنگ نرم را در اولویت مقابله با ایران اسلامی قرار داده اند
آنچه خواهیم گفت
در این ارائه ضمن تعریف جنگ نرم و بیان دلایل و اهداف آن به معرفی روش ها و ابزارهای جنگ نرم پرداخته و ضمن شناسایی انواع تهدیدات سایبری، راهبردهای پاکسازی، آگاه سازی، حضور در شبکه های اجتماعی و دفاع در برابر جنگ سایبری را بعنوان راهبردهای مقابله با جنگ نرم پیشنهاد داده است.
۲٫ تعریف جنگ نرم
ارتش ایالات متحده آمریکا در آیین رزمی خود آن را بدین صورت تعریف نموده است: “جنگ نرم، استفاده دقیق و طراحی شده از تبلیغات و دیگر اعمالی است که منظور اصلی آن تاثیرگذاری بر عقاید، احساسات، تمایلات و رفتار دشمن، گروه بی طرف و یا گروه های دوست است به نحوی که برای برآوردن مقاصد و اهداف ملی پشتیبان باشد”.
۳٫ دلایل استفاده از جنگ نرم
جنگ نرم، امروزه مؤثرترین، کارآمدترین و کم هزینه ترین و درعین حال خطرناک ترین و پیچیده ترین نوع جنگ علیه امنیت ملی یک کشور است، چون می توان با کمترین هزینه با حذف تهاجم خود قرار می دهد.
۴٫ اهداف جنگ نرم
u۵. نمونه های اقدام نرم بر علیه ایران
الف) پیگیری پرونده هستهای ایران و القای غیرصلحآمیز بودن این فناوری وتبلیغ اینکه ایرانیها تلاش دارند بمب اتم بسازند که نه تنها برای امنیت و ثبات منطقه و جهان خطرناک است بلکه موجب تقویت جبهه تروریستها و جریان بنیادگرایی افراطی در جهان خواهد شد.
u۵. نمونه های اقدام نرم بر علیه ایران
ب) سرمایهگذاری در رسانههای دیداری و شنیداری، سازمانهای تبلیغاتی و خبری و کمپانیهای فیلمسازی برای ارائه تصویری سیاه و خطرناک از جمهوری اسلامی ایران برای افکارعمومی جهان که آخرین نمونه آن ساخت و پخش فیلم ضدایرانی ۳۰۰ بوده است.
u۵. نمونه های اقدام نرم بر علیه ایران
ج) ایجاد فضای رسانهای درباره دخالت ایران در عراق، لبنان و … در نقش بزرگترین مدافع تروریسم که به عوامل ناامنی در این کشورها تسلیحات میرساند و آنها را آموزش نظامی میدهد.
u۵. نمونه های اقدام نرم بر علیه ایران
د) تقویت و ایده جنبش دمکراسی به سبک امریکایی و مستمسک قراردادن مقوله حقوق بشر، حقوق زنان و دامنزدن به مطالبات صنفی و اجتماعی و همچنین سازماندهی نارضایتیها و نافرمانی به اصطلاح مدنی به وسیله مطبوعات خاکستری، احزاب و …
u۵. نمونه های اقدام نرم بر علیه ایران
هـ) راهاندازی سایتهای اینترنتی و ارائه نرمافزارهای جاسوسی به عوامل خود در داخل کشور تا ابعاد مختلف جنگ رسانهای به شکل اثربخشتر طراحی و اجرا شود.
u۵. نمونه های اقدام نرم بر علیه ایران
و) تلاش برای تحلیل مغرضانه از اوضاع داخلی و ایجاد فضای وحشتزا و موهوم از احتمال بروز جنگ.
u۵. نمونه های اقدام نرم بر علیه ایران
ز) سوءاستفاده تبلیغاتی از اجرای طرحهایی چون طرح امنیت اجتماعی به عنوان محدودکننده آزادی و حقوق زنان و نقش آزادیهای مدنی و اجتماعی.
u۵. نمونه های اقدام نرم بر علیه ایران
ح) ایجاد تقابلهای سیاسی بین سران ارشد نظام اسلامی و القای اینکه جنگ قدرت در جمهوری اسلامی بین چند طیف در جریان است و در نهایت فلان طیف یا فلان گروه پیروز و یا شکست میخورد.(سایت عملیات روانی)
u۶. روش ها و ابزار جنگ نرم
u۶.۱. روشهای گفتاری:
u۶.۲. روش های رفتاری:
u۶.۳. روش های شبکه ای:
uالف) دیجیتالی :
روشهای دیجیتالی به روشهایی گفته میشود که از طریق فعالیت در فضای دیجیتالی اهداف جنگی را پی میگیرد و یا به دنبال اختلال در ارتباط، سرقت اطلاعات و یااختلال در سامانههای مدیریت در شبکههای اینترنت، اینترنت، و اکسترانتاند. از این اقدامات به جنگ رایانهای هم تعبیر میکنند. حملههای هکری را میتوان مشهورترین روش دیجیتالی دانست.
uب) الکترونیکی :
روشهای الکترونیکی مجموعه روشهایی است که از طریق وسایل الکترونیکی مانند ماهواره و رادیو و تلویزیون اهداف کشور مهاجم را پی میگیرند و یا به دنبال اختلال در این وسایل و امواج مربوطهشان هستند.(صدرا،۱۳۸۳)
برنامه بفرمایید شام شبکه من و تو نمونه ای از اقدامات رسانه ای علیه فرهنگ ایرانی اسلامی است