اخبار

رسانه و قدرت نرمی که باید در خدمت جبهه مقاومت باشد

مدرس و پژوهشگر سواد رسانه تصریح کرد: امروز باید زنده نگه داشتن فرهنگ دفاع مقدس در اولویت برنامه ها و سیاست های رسانه ای کشور قرار گیرد.

معصومه نصیری در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه، ضمن گرامیداشت هفته دفاع مقدس اظهار داشت: رسانه در عصر جامعه شبکه‌ای و زمانه‌ای که تعاملات و تبادلات گوناگون جوامع به ‌وسیله آن انجام می‌شود، دیگر جایگاه تک‌بُعدی و یک‌سویه پیشین را ندارد و می‌رود که در قامت ابزاری آفندی و پدافنی در بسترهای حقیقی و سایبری تحول آفریده، اهرم بنیادین تمدن سازی شود و در خدمت فراگیری دکترین راهبردی اسلام یعنی توسعه و بسط فرهنگ متعالی مقاومت ایفای نقش کند.

رسانه و اهمیت ترسیم جبهه حق و باطل

وی افزود: این ابزار همچنین می‌تواند در راستای مهابت جریان مقاومت، میدان‌داری کرده و با تحکیم قدرت اجتماعی نیروهای اسلامی در برابر اراده‌های استبدادی، به پیشبرد نگاه تمدن ساز و تمدن گرا مدد رساند و با کمک به تبیین روش‌ها و ضرورت‌ها، ضمن افشاگری و شفاف‌سازی مختصات تصمیم سازی و تصمیم‌گیری جبهه معارض، به بیان بنیان‌های فکری منجر به شکل‌گیری محور مقاومت پرداخته و افکار عمومی را با این ضرورت مهم امروز دنیا آشنا کند؛ ترسیم و تبیین جبهه حق و باطل و تعیین و اظهار مرزهای آن، مساله مهمی است که با این ابزار قابل تحقق است.

این کارشناس و فعال رسانه ای همچنین گفت: این امر با توجه به مختصات زمانی و مکانی دوران هشت ساله دفاع مقدس در کنار اطلاع‌رسانی به مردم در خصوص اخبار جنگ، ایستادگی در برابر هجوم همه‌جانبه دستگاه دروغ‌پراکنی شرق و غرب علیه ایران را نیز پیگیری می‌کرد و این‌گونه بود که در آن دوران با وجود تلاش‌دستگاه‌های رسانه‌ای علیه ایران، مردم مقتدرانه پای‌کار نظام و اسلام و تمامیت ارضی کشور ایستادند و در عین حال و با وجود فتنه انگیزی های گوناگون، بن‌مایه‌های باور و اعتقادات آن‌ها تغییری رخ نداد.

نقش کلیدی رسانه دفاع مقدس در پیشبرد اهداف دیپلماسی

وی همچنین اضافه کرد: در آن برهه از تاریخ ایران اسلامی و مقاومت اسلامی، رسانه‌ها علاوه بر اطلاع‌رسانی داخلی، به‌عنوان بازوی توانمند دیپلماسی ایران در عرصه بین‌المللی برای اثبات حقانیت ایران نیز اقدام می‌کردند و شاید بتوان این مهم را یکی از ریشه‌ای‌ترین و حیاتی‌ترین بخش‌های بین‌المللی رسانه‌ای در دوران دفاع مقدس دانست.

نصیری ادامه داد: این نقش‌آفرینی رسانه‌ای توانست موجبات تقویت و زنده نگه داشتن فرهنگ شهادت‌طلبی و ایستادگی در برابر جریان سلطه شود و پیوند تاریخی این خط سرخ را با دفاع از حرم نیز برقرار کرده و فرهنگ مقابله با ظلم و مقاومت در برابر ظلم و استکبار را به دکترین ذهنی افکار عمومی بدل کند تا دفاع از حقیقت و مقاومت در برابر مستکبران به درون مرزهای ایران اسلامی محدود نشده و آن را اقدامی در امتداد نهضت حسینی و قیام حضرت اباعبدالله الحسین(ع) قلمداد کرده و اینگونه شود که جریان مقاومت اسلامی و کمک به تحقق تمدن نوین اسلامی در برنامه پنجاه سال آینده کشور و بیانیه گام دوم رهبری معظم انقلاب محور و مبنا قرار می‌گیرد.

قدرتی نرمی که باید در خدمت جبهه مقاومت باشد

وی با بیان اینکه رسانه به‌عنوان قدرت نرم جوامع و بخشی از اقدامات پدافندی است، ابراز داشت: اینکه چرا این ابزار باید در خدمت مقاومت قرار گیرد و شیوه اقدام رسانه‌ای در این میدان چگونه باید باشد نکته‌ای است که باید به‌درستی و با دقت پاسخ داده شود. این موضوع از دو منظر قابل بررسی است؛ ابتدا رسانه با کارکرد داخل مرزها و سیاست‌گذاری برای همراه سازی افکار عمومی جامعه با این ابرهدف است و در مرحله جدی‌تر و گسترده‌تر، اقدام مشترک رسانه‌ای جبهه مقاومت و نقش‌آفرینی رسانه‌ای در حوزه‌های مختلف رسانه‌ای و بهره‌مندی از روش‌های مختلف برای معرفی مقاومت به‌عنوان ضرورتی حتمی و باید، برای نجات دنیای امروز از ظلم و سلطه و ایجاد اقناع عمومی برای توسعه اثرگذاری محتواهای یاد شده است.

پژوهشگر و مدرس سواد رسانه، پیروزی در جنگ روایت‌ها رامتأثر از توجه به محتوای پیام، فرایند تولید و انتشار پیام متناسب با مخاطبان را امری دارای اولویت برای برنامه‌ریزان ارتباطی در نهادها و دستگاه‌های گوناگون کشورهای مختلف دانست و افزود: ما در دوران دفاع مقدس به نقش‌آفرینی افکار عمومی و فعال پنداشتن آن‌ها توجه داشتیم و این روند باید مستمر مورد توجه قرار گیرد. برای تحقق این امر نیازمند رسانه‌های مردمی هستیم که با بدنه‌ فعال جامعه ارتباطی دوسویه داشته باشند و از ظرفیت‌های مردمی بهره گیرند؛ رسانه‌هایی که روح سلحشوری، مقاومت و انقلابی‌گری را بیدار و زنده نگه دارد تا گروه‌های مختلف مخاطبان نیز پویا و زنده در صحنه حاضر شوند.

لزوم هوشیاری رسانه ای در برابر خطر تحریف

وی تصریح کرد: جهان رسانه‌ای استکبار اینک به دنبال این است که جهان را براساس نظام استکباری خودشان دچار تحریف و وارونگی کنند تا بتوانند با مدیریت افکار به اهداف شوم خودشان بر مراکز قدرت و ثروت تسلط پیدا کنند.

وی افزود: متاسفانه جهان رسانه دچار پدیده شوم تهاجم رسانه‌ای جهان استکبار و تسلط بر مراکز خبری شده، به همین سبب مشاهده می‌شود گاهی اوقات، پایگاه‌های خبری و شبکه‌های خبری دیداری و شنیداری بسیاری در جنگ جهان استکبار است.

نصیری در خاتمه سخنان خود با اشاره به لزوم هوشیاری رسانه ای در برابر تحرکات و برنامه های دشمن ابراز داشت: آنچه دارای اهمیت استراتژیک است این نکته است که جهان کنونی در آستانه تحول عظیمی است و در این تحول نقش رسانه به عنوان یکی از ارکان این تحول در شکستن محاصره رسانه ای قطب استکبار حائز اهمیت می باشد.

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا