اخبارپژوهش

رد پای دیجیتالی چیست و چگونه می توان از آن محافظت کرد؟

به گزارش عصر هوشمندی، رد پای دیجیتالی در واقع آثار کلیه فعالیت های فرد به صورت آنلاین(بر خط) اعم از نظراتی که در صفحات مختلف ارائه می شود، نوشته هایی که به اشتراک گذاشته شده و یا حتی گزارش های خرید اینترنتی افراد می باشد. رد پای دیجیتالی IP، جزییات اتصال به اینترنت و کلیه اطلاعات شخصی شما که به صورت آنلاین منتشر شده را در بر دارد.

داشتن رد پای دیجیتالی مثبت می تواند نشان دهنده هویت دیجیتال شما به عنوان امری مثبت تلقی گردد، زیرا وقتی در مورد شما در اینترنت سرچ شود این اطلاعات نشان داده خواهند شد.

این موضوع می تواند بر جنبه های متفاوتی از زندگی شما تاثیرگذار باشد. برای مثال، همکاران، همکلاسی ها، کارمندان و … ممکن است بر این اساس شخصیت شما را ارزیابی کنند.

انواع رد پای دیجیتالی:

دو نوع رد پای دیجیتالی وجود دارد:
۱- رد پای دیجیتالی فعال: این نوع رد پا کلیه فعالیت هایی است که شخص به صورت آنلاین انجام می دهد. مانند هر آنچه در شبکه های اجتماعی به اشتراک می گذارد. تغییر نام کاربری و کلمه عبور، پر کردن فرم های اینترنتی و اموری از این قبیل نیز رد پای دیجیتالی اکتیو یا فعال هستند.
۲- رد پای دیجیتالی منفعل: رد پایی است که از فرد به جا می ماند بدون آنکه شخصا قصد ایجاد آن را داشته و یا حتی از آن آگاه باشد. برای مثال، وبسایت ها بررسی می کنند هر فرد چند بار وارد آن سایت شده و یا بدون اطلاع کوکی ها را ذخیره می کنند این در حالیست که افراد از این موضوع مطلع نیستند. برخی وبسایتها یا اپلیکیشن ها محل جغرافیایی و علایق و اشتراک گذاری افراد را ذخیره و در اختیار شرکت های تبلیغاتی قرار می دهند. کلیه این موارد رد پای دیجیتالی منفعل شماست که بسیار مورد استفاده و یا گاه سوء استفاده قرار می گیرند.

چطور از رد پای دیجیتالی می توان محافظت کرد؟

راهکارهایی برای کنترل رد پای دیجیتالی وجود دارد:
۱- نام و نام خانوادگی تان را در موتورهای جسنجوی متفاوت وارد کنید:
بررسی کنید که در صفحات اول و دوم چه چیزی در مورد شما وجود دارد و اگر مطلبی مشاهده کردید که جلوه خوبی از شما نشان نمی دهد سعی کنید به طرق مختلف آن را حذف نمایید.
۲- قسمت تنظیمات حریم خصوصی را در نرم افزارها و وبسایتهای مختلف مرتب بررسی کنید.
۳- چنان که همیشه تاکید می شود؛ کلمه عبوری قوی انتخاب نمایید:
این کلمه عبور باید شامل حداقل ده عدد، نماد و حروف کوچک و بزرگ باشد. البته کلمه عبور باید قابل یادآوری برای شما و غیر قابل حدس برای دیگران باشد.
۴- کلیه نرم افزارها و برنامه های روی تلفن همراه و لپ تاپ خود را مرتبا به روز رسانی کنید. برای تلفن همراه خود رمز قرار دهید.
۵- در صورتی که برخی نرم افزارها روی دستگاه شما بلا استفاده هستند باید حذف شوند. در هنگام نصب نرم افزارها مراقب باشید نرم افزار مورد نظر چه دسترسی هایی از شما می خواهد.
۶- مراقب فعالیت هایی که به صورت آنلاین و در شبکه های اجتماعی انجام می دهید باشید.
۷- وی پی ان ها نیز نرم افزارهایی هستند که می توانند رد پای دیجیتالی شما را پنهان کنند و از حریم خصوصی شما بهتر مراقبت نمایند، اما باید مراقب باشید برخی از وی پی ان ها خود دسترسی به اطلاعات بسیاری از شما می خواهند و گاه نیز بدافزارهایی هستند که در قالب وی پی ان به سراغ شما می آیند.

به طور کلی، بهترین راه کنترل رد پای دیجیتال تعامل و فعالیت های آگاهانه و مثبت در وبسایتها و شبکه های مجازیست. بهتر است از انتشار عکس ها و محتویاتی که می تواند تردید هایی را برای دیگران در مورد شخصیت شما به وجود آورد و یا در محیط کاری یا نزد مقامات رسمی سوالاتی در مورد شما ایجاد نماید خودداری شود.

 

بهتر است اطلاعات شخصی بسیاری را در فضای سایبری در مورد خود افشا نکنید. ممکن است همین اطلاعات مورد سوء استفاده مجرمین سایبری قرار گیرد. تجربه وکلای سایبری حاکی از آن است که در بسیاری از موارد قربانیان جرایم سایبری با اطلاعات و امکاناتی که در اختیار مجرمین سایبری قرار می دهند زمینه ارتکاب جرم را برای آنها بسیار راحت تر می کند.

 

پایان پیام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا