دو راهبرد در جنگ رسانه ای و ماجرای آبادان
به گزارش عصر هوشمندی، در جنگ رسانه ای جلب اعتماد مخاطبان از طریق ارائه گزارشهایی با بیان بخشی از واقعیت و استفاده از #تصاویر_غلط_و_ناکامل صورت میگیرد. بر این اساس در راستای اهدافی از پیش طراحیشده به جریان سازی خبری پرداخته می شود. به بیان دیگر، تفسیر و تاویلی که این رسانه ها از اخبار ارائه می دهند، در راستای اهداف از پیش طراحی شده است.
#حقیقت_را_وارونه_جلوه_میدهند و سعی میکنند با نشان دادن بخشی از واقعیت، دیدگاه خود را در قالبی پوشیده و مستتر در درون گزارشها ارائه کنند. ازاینرو بردن ذهنِ افکار عمومی به دورترین نقطه از واقعیت و پررنگ نشان دادن اخبار در راستای گفتمان مورد نظر در کنار استفاده از تکنیکهای عملیات روانی همچون برجستهسازی حاشیهها و چشمپوشی از حقیقت، یکی از اصلیترین راهبردها در جنگ رسانه ای است.
حالا موضوع ویدئوی ضرب و شتم خانمی در آبادان را بر اساس راهبردهای جنگ رسانه ای مورد بررسی قرار دهیم:
آنچه رسانه های معاند گفتند:
▪️بارداری زنی در پی تعرض کارمند پالایشگاه آبادان به وی و ضرب و شتم او در پی تقاضای احقاق حقش.
▪️مامور حراست و حکومتی ایران با این خانم برخورد کرده است و تشابه سازی آن با رفتار پلیس در آمریکا.
آنچه در واقعیت رخ داده است:
▪️خانمی به خاطر اختلاف قدیمی و همچنین تسویه مالی با یکی از پرسنل شرکت نفت به منزل ایشان می رود. این خانم که همراه خود مواد آتش زا و مقداری اسید نیز داشته است در ابتدای درگیری با اهالی خانه از تیزبر به عنوان تهدید استفاده کرده است. در این درگیری خانم صاحب خانه نیز متقابلاً این خانم را مجروح کرده است که اقدامات قضایی در مورد طرفین صورت گرفته است.
▪️#نگهبان مجتمع مسکونی محل وقوع این رخداد اقدام رفتار غیر اخلاقی و غیر انسانی مرتکب شده که بلافاصله نیز بازداشت و روانه زندان شده است.
نکته: روایت اول از سوی یک اکانت از خارج کشور که در موضوعات مربوط به آبادان از جمله اغتشاشات سنوات گذشته نقش فعالی ایفا کرده، منتشر شده است. در تصویر نگاهی به #بازیگران_صحنه_جنگ_رسانه_ای داشته ایم.
معصومه نصیری ـ مدرس سواد رسانه ای
انتهای پیام