دومین کرسی آزاداندیشی: نقش علوم اعصاب شناختی در مطالعات رسانه

🖋در دومین کرسی آزاداندیشی باشگاه پژوهشگران سواد رسانه ای بررسی شد:
✔️نقش علوم اعصاب شناختی در مطالعات رسانه
⚫️دومین کرسی آزاد اندیشی باشگاه پژوهشگران سواد رسانه ای با حضور سیدمحسن بنیهاشمی و معصومه نصیری برگزار شد.
🔹به گزارش روابط عمومی باشگاه سواد رسانهای معصومه نصیری ـ مدیر باشگاه پژوهشگران سواد رسانهای با بیان اینکه علوم شناختی سعی در شناخت کارکردهای ذهن و مغز دارد، استفاده از این علوم را تاثیر غیر مستقیم و استفاده از استعارهها در فرآیند ناهشیار ذهن دانست.
🔻وی تصریح کرد: علوم شناختی در طراحی بهترین شیوه تاثیرگذاری بر افکار عمومی ما را یاری خواهد کرد و ما را با فرآیندهای ساخت یافتگی معانی آشنا میکند. البته استفاده از این دانش در کشور در ابتدای راه است اما امید زیادی به آینده آن وجود دارد.
🔺وی تاکید کرد: از آنجا که هدف باشگاه پژوهشگران کمک به تولید دانش با اتکا به پژوهشهای داخلی و تلاش محققان کشور است، پژوهشی با موضوع نقش علوم اعصاب شناختی در مطالعات رسانه و توسعه پژوهشهای سواد رسانهای جهت نقد و بررسی انتخاب شد.
🔻در این نشست مسعود مقصودی پژوهشگر این تحقیق با اشاره به اینکه علوم اعصاب رسانه ای حوزه تحقیقاتی میان رشته ای است که پژوهشگرانی با تخصص های روانشناسی، ارتباطات، تعلیم و تربیت، علوم شناختی و کامپیوتر را باهدف بهره گیری از ابزارهای علوم اعصاب برای ایجاد درکی عمیق تر نسبت به استفاده از رسانه، تاثیر آن بر افراد، و کاربرد آن برای جامعه گرد هم آورده است، اظهار کرد: این پژوهش به دنبال پاسخ به این سؤال است که آیا با تکیه بر دانش علوم اعصاب شناختی می توان به مطالعه در باب سواد رسانه ای پرداخت و در این خصوص چه پیشینه و زمینه های نظری و عملی وجود دارد.
🔻وی تاکید کرد: پژوهش حاضر با لحاظ قرار دادن نظریه شناختی سواد رسانه ای و نیز مدل کارکرد اجرایی مغز و معرفی ابزارهای، تصویربرداری مغزی همچون fMRI ، EEG و fNIRS پیشنهادهای پژوهشی را ارائه می کند که متضمن بررسی فعل و انفعالات مغزی در ناحیه پیش پیشانی مغز کاربران حین بکارگیری هر یک از مهارت های هفت گانه شناختی سواد رسانه ای است.
🔺سیدمحسن بنی هاشمی با اشاره به اینکه مفهومی فراتر از سواد رسانهای، به نام «خرد رسانهای» باید مورد توجه قرار گیرد به تشریح فرآیندهای مغزی در مواجه با پدیدههای طبیعی پرداخت.
وی ضمن ترسیم مدل نظام ارتباطی انسان و تاکید بر توجه به هر یک از مفاهیم سواد رسانهای و علوم شناختی، بر ضرورت تجدید قوای معرفتی اشاره کرد و افزود: آنچه در این پروسه دارای اهمیت است اینکه رویدادها در مغز ما چگونه حس میشوند، چگونه درک میشود، چگونه پردازش میشوند و چگونه بازخوانی میشوند.
🔻بنی هاشمی ضمن دسته بندی آناتومیک مغز به سه دسته مناطق مغزی، نیمکرههای مغزی و میانجیهای عصبی خاطر نشان کرد: با اطلاع از نقش هز بخش میتوان تاثیرات پیامهای رسانهای بر مخاطبان را مورد توجه قرار داد و برنامه ریزی دقیق رسانهای داشت.
🖇برای مشاهده گزارش تصویری به ادرس اینترنتی باشگاه سواد رسانه ای مراجعه کنید.
🌐http://ytre.ir/Pazhohesh2