اخبار

‌ بررسی دیکتاتوری پلتفرمی کشورهای غربی  / چرا کشورهای غربی از فعالیت تیک‌تاک می‌ترسند؟

به گزارش عصر هوشمندی، معصومه نصیری، کارشناس سواد رسانه چهاردهم اسفند در استودیوی سلام تهران حضور پیدا کرد تا با مجری برنامه به گفتوگو بنشید. وی در این برنامه از سواد رسانهای سخن گفت.

معصومه نصیری، کارشناس سواد رسانه درباره ممنوعیت استفاده از تیکتاک در غرب اظهار داشت: آمریکا و کشورهای اروپایی قوانین سفت و سختی را برای ممنوعیت استفاده از تیکتاک وضع کردهاند؛ آنها مدعی هستند که با این کار حریم خصوصی کاربران و امنیت سایبری آنها را فراهم میکنند.

وی افزود: این در حالی است که شبکههای مجازی آمریکایی و اروپایی در مقابل چنین شرایطی پاسخگو نیستند و سختگیریبرای آنها وجود ندارد. مهم است بدانیم که اروپا و آمریکا تبعیضی بین نرم افزارهای خودشان و کشورهای دیگه قائل هستند.

او اظهار داشت: در کنار این مسئله ما شاهد ترس کشورهای غربی در رابطه با از دست دادن انحصار پلتفرمی هستیم؛ کشورهای غربی تا به امروز انحصار پلتفرمها را در دنیا در دست داشتهاند اما اکنون رقیب بزرگی مانند تیکتاک پیدا کردهاند که بیش از یک میلیارد کاربر دارد.

نصیری گفت: تیکتاک بستری مبتنی بر تصویر و ویدئو است که تفاوت معنایی بسیاری با پلتفرمی مانند اینستاگرام ندارد اما ما اکنون در دوران دیکتاتوری پلتفرمی هستیم. به دنبال این مسئله کشورهای غربی استفاده از یک پلتفرم را برای یک کشور کاملا ممنوع میکنند تا بتوانند پلتفرمهای خود را به کاربران تحمیل کنند و محتوای مورد نظر خود را به آنها نشان دهند.

او اظهار داشت: پلتفرمهای غربی دیدن یا ندیدن یک محتوا را برای کاربران ممنوع میکنند و بسته به دادههای برداشته شده از مشتریانشان محتوایی مهندسی شده را به آنها نشان میدهند. این مسئله موقعیت «یک بام و دو هوا» را ایجاد میکند چرا غرب برای خود چیزهایی را میپسندد که برای پلتفرمهای غیر غربی نمیپسندد.

وی افزود: آمریکا اکنون اجازه استفاده از تیک تاک در محیطهای مختلف را ممنوع کرده است چرا که ترسی از جمعآوری اطلاعات کاربران توسط تیکتاک دارند. در غرب نگاهها بسیار سختگیرانه است و در قانون فدرال آمریکا نیز این دیدگاه سختگیرانه در رابطه با استفاده جوانان، نوجوانان و کودکان از فضای مجازی وجود دارد. کشورهای غربی قوانین خود را وضع میکنند و با سختگیری بسیار آنها را اجرا میکنند.

نصیری اظهار کرد: مبحث آموزش نیز در این رابطه بسیار اهمیت دارد؛ کاربران باید از قوانین استفاده از شبکههای اجتماعی مطلع باشند. کاری که کشورهای غربی انجام میدهند اجرای قانون از مقامات کشور است به طوری که اگر قانونی وضع شود ابتدا مسئولان آن را اجرا میکنند تا برای مردم الگو شود.

انتهای پیام

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا