راهنمای تشخیص اخبار جعلی

در برخی از اخبار جعلی نام نویسنده ذکر نمی شود. بنابراین نبود نام باید زنگ هشدار را برای مخاطب به صدا درآورد. اگر هم برای خبری که به نظر جعلی می رسد نام نویسنده ذکر شده باشد، می توان با استفاده از موتور جستجوی گوگل ددر برخی از اخبار جعلی نام نویسنده ذکر نمی شود. بنابراین نبود نام باید زنگ هشدار را برای مخاطب به صدا درآورد.
به گزارش عصر هوشمندی، اگر هم برای خبری که به نظر جعلی می رسد نام نویسنده ذکر شده باشد، می توان با استفاده از موتور جستجوی گوگل دید که آیا سایر کارهای وی شباهتی به این یک خبر دارند، یا ندارند؟ یا اینکه اصولا میزان اعتبار این نویسنده تا چه اندازه است؟ید که آیا سایر کارهای وی شباهتی به این یک خبر دارند، یا ندارند؟ یا اینکه اصولا میزان اعتبار این نویسنده تا چه اندازه است؟
۱- نویسنده خبر کیست؟
در برخی از اخبار جعلی نام نویسنده ذکر نمی شود. بنابراین نبود نام باید زنگ هشدار را برای مخاطب به صدا درآورد. اگر هم برای خبری که به نظر جعلی می رسد نام نویسنده ذکر شده باشد، می توان با استفاده از موتور جستجوی گوگل دید که آیا سایر کارهای وی شباهتی به این یک خبر دارند، یا ندارند؟ یا اینکه اصولا میزان اعتبار این نویسنده تا چه اندازه است؟
۲- آیا منابع ذکر شده در خبر معتبرند؟
متون خبری باید دیدگاه های متفاوت را ارائه دهند. بنابراین اگر متنی از این دست یکسونگرانه می باشد، باید در مورد منابع آن بررسی کرد.
۳- متن مورد نظر چه زمانی منتشر شده است؟
متونی که زمان زیادی از هنگام انتشارشان گذشته، حاوی حقایق روز نیستند. بنابراین در هنگام مطالعه اخبار باید به زمان انتشارشان توجه کرد.
۴- آیا آدرس اینترنتی تارنما درست و واقعی به نظر می رسد؟
هر کسی می تواند با پرداخت مقداری پول برای خودش تارنمایی راه بیندازد. همچنین نام آن را بگونه ای انتخاب کند که به اسم تارنماهای معتبر خبری شباهت داشته باشد. یا حتی با اینگونه تارنماها اشتباه گرفته شود.
مثلا abcnews.com.co به این منظور راه اندازی شد که این آدرس اینترنتی شبیه abcnews.com باشد که تارنمای رسمی خبری معتبری است. خبر جعلی آن تارنمای تقلیدی مبنی بر اینکه اوباما خواندن سوگند وفاداری به پرچم و قوانین آمریکا در مدارس را منع کرده در فیسبوک از سوی ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تن مورد استقبال قرار گرفت، به اشتراک گذاشته و در موردش نظر داده شد.
۵- چه کسی از این خبر سود می برد؟
گاهی مطالبی که به نظر می رسد خبر هستند، در واقع نوشتارهایی می باشند که کسی برای انتشارشان پول داده است. بنابراین مهمترین چیز این است که مخاطب تفکر نقادانه داشته باشد. ”
منبع: شارا
انتهای پیام